Met de Zonnebloemauto naar Landgoed Hoenderdaell 

In de periode dat de wensboom bij het Respijthuis in Alkmaar stond, zijn er veel mooie wensen opgehangen. Een wens die meerdere malen naar voren kwam was een rolstoelbus, zodat de vrijwilligers samen met de bewoners uitstapjes kunnen ondernemen, verder dan de nabije omgeving.
Helaas konden wij deze wens niet realiseren. Maar in samenwerking met de Zonnebloem en Landgoed Hoenderdaell heeft de wensboom vier bewoners van het Respijthuis een dagje weg kunnen bieden.

Op een zomerse middag in juni werden de vier bewoners opgehaald door de zonnebloemauto, die bestuurd werd door een vrijwilliger van de zonnebloem. Bij aankomst in Landgoed Hoenderdaell werden de bewoners opgewacht door Piet, die ons een rondleiding over het park zou gaan geven. Piet kon bij alle dieren mooie verhalen vertellen over de geschiedenis van het dier, leuke feitjes en ook beantwoordde hij met veel plezier alle vragen die gesteld werden.
De bewoners hebben met veel plezier de ringstaartmaki’s gevoerd en genoten zichtbaar. En er was veel aandacht voor de jaagsimulator van de katachtige, waar er wordt ingespeeld op het jachtinstinct van de dieren.
De dag werd afgesloten met een kopje koffie en een punt appeltaart. De zonnebloemauto stond al op de bewoners te wachten en zo kon men met mooie herinneringen weer terug keren naar het Respijthuis. 

Wensboom Alkmaar wilt de zonnebloem erg bedanken en ook Landgoed Hoenderdaell, voor dit geweldige uitje!

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en zou je het Respijthuis in Alkmaar kunnen ondersteunen door vrijwilligerswerk of heb jij toevallig een rolstoelbus die je kan uitlenen? Neem dan contact op met het respijthuis.
https://www.respijthuis-alkmaar.nl/

IMG 6904
IMG_6904
IMG_6926
IMG_6936
IMG_6953
IMG_7000
IMG_7003
IMG_6980
IMG_6976
IMG_6961
IMG_6945